| Waldorf-saláta pirított dióval receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók: 2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg) 1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg) 8-10 dkg enyhén pirított dióbél 1/2 citrom frissen facsart leve 1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl 17,5 dkg natúr joghurt 2 teáskanál dijoni mustár 1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld kevés só frissen őrölt fehérbors A díszítéshez: 1/4 gránátalma magjai (elhagyható) Elkészítés: A zellert hámozást követően 1/2 cm széles, 1,5 cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm. Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom. A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem – néhány gránátalmamaggal is színesíthető – tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe helyezem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |