| Brokkolis tészta dióval receptEgytálételek Hozzávalók: Kb 35-40 dkg brokkoli rózsa 40 dkg tészta 1 ek olaj 1 gerezd fokhagyma 5 dkg dióbél 3 dkg tökmag Fél citrom reszelt héja és kicsavart leve Reszelt keménysajt (opcionális) Só, bors Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található használati utasítás alapján megfőzzük, lecsepegetjük, majd fedő alatt a lábasban melegen hagyjuk. Közben a brokkoli rózsákat forró vízben kb 5 percig blansírozzuk. A fokhagymát és dióbelet felaprítjuk, majd a tökmaggal egy serpenyőben felforrósított olajban, alacsony hőfokon, 2-3 percig megpirítjuk, miközben folyamatosan kevergetjük. A brokkoli rózsákat felaprítjuk, a dióhoz adjuk, felöntjük 2-3 kanálnyi brokkolis főzőlével. Átkeverjük. Lehúzzuk a tűzhelyről a serpenyőt. Belereszeljük a citrom héját és belecsavarjuk a levét, sózzuk, borsozzuk. A tésztát elkeverjük a brokkolis dióval, és ha szükséges, adunk még hozzá annyi főzőlét, hogy a tészta kissé szaftos legyen. Tálalás előtt esetleg megszórjuk reszelt sajttal. Tanácsok: A tészta lehet bármi – akár glutén-mentes is, de vegyük figyelme a főzési időt, pl a barnarizs tészta csupán 5 percet igényel. A brokkolit ne főzzük túl – akkor jó, és egészéges, amikor még kissé harapós. Sajt nélkül ideális vegán és egészségtudatos étrendekbe, glutén-mentes tésztával és sajt nélkül méregtelenítés alatt is fogyasztható. A brokkolis tészta dióval egy szuper őszi vegetáriánus étel, ami roppant gyorsan elkészíthető. Lehet köret is pl fasírt, grill kolbász, párolt halak mellé – vagy húskedvelők kiegészíthetik sült bacon szalonnával is. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |