| Krémes-szilvás kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótatésztához: • 6 tojás • 6 ek. finomliszt • 6 ek. kristálycukor • 1 kk. natúr kakaópor A szilvás töltelékhez: • 1 kg szilva • 2 ek. kristálycukor • 3 dkg vaj • 2 ek. zsemlemorzsa • 1 kk. őrölt fahéj A krémhez: • 1 cs. vaníliaízű pudingpor (főzni való) • 20 dkg porcukor • 25 dkg vaj/sütőmargarin • 4 dl tej • 4 ek. kristálycukor A díszítésnek: • reszelt étcsokoládé tetszés szerint Elkészítés: Az előzőleg alaposan megmosott szilvát vágjuk félbe, és magozzuk ki. Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük le vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rakjuk a tepsibe, és hintsük meg a cukorral összekevert fahéjjal. A piskótatésztához a tojások sárgáját a fele cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, és a vége felé apránként a maradék cukrot is szórjuk bele. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a szilvára. A maradék piskótamasszát keverjük össze a kakaóporral, és csurgassuk a többi tésztára, majd óvatos mozdulatokkal keverjük össze egy kicsit, hogy szép „cirmos” legyen. Közepesen forró sütőben (kb. 180 fok) 25 percig süssük. Ha elkészült, borítsuk gyúrólapra, a tetejéről a sütőpapírt húzzuk le. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és cukorral sűrű krémet főzünk, és hűlni hagyjuk. A puha vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A langyos pudingot apránként adjuk hozzá, és az így kapott krémet simítsuk a szilvára, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítsük. Hidegen, kockára vágva tálaljuk. Nők Lapja Cafe Dorka A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |