| Burgonyáskenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 40dkg sima liszt 2dkg élesztő 2,5dl viz só,cukor 1ek.vaj 20 dkg kockára metélt burgonya Elkészítés: A burgonyát vajon lassú tűzön 5 percig sütjük/de nehogy megbarnuljon/, majd hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a cukorral és a vizzel összekeverjük és hozzáadunk egy kevés vizet. Sűrű kását kapunk, amelyet 10 percig kelni hagyunk, majd a liszttel, a burgonyával és a sóval összedolgozzuk. Húsz percig pihentetjük, majd újra bedagasztuk. Henger alakúra formáljuk, 5 részre osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle, majd megszórjuk liszttel, és sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |