| Paksi kifli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg liszt 1 evőkanál só 5 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 8-9 dl langyos tej 10 dkg trappista sajt 1 tojás szezámmag 1 dl olaj Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, a lisztbe beleteszem az 1 kanál sót, és a maradék langyos tejjel sima kelt tésztát dagasztok. A tálból kiöntve 8 kis cipót formázok belőle, és lisztezett teritőn letakarva kelesztem. Ha duplájára kelt a tészta, egyenként kisodrom kb. 30 cm átmérőjü körre, aztán bekenem étolajjal egy ecsettel, majd 8 felé vágom egy derelyeszaggatóval. Az így kialakult körszeletkéket kívülről kezdve feltekerem kifli formára, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. 64 db kifli lesz belőle összesen. A tepsiben is hagyom kelni egy kicsit, majd egy felvert egész tojással ecsettel megkenegetem, utána szórok rá reszelt trappista sajtot, és meghintem szezámmaggal vagy köménymaggal. 170-180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm. Tanácsok: A sütéssel együtt tart csak soká. A kelesztés ideje alatt mást is lehet csinálni. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |