| Vajas kifli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg sima liszt (BL55), 4 dkg vaj, 2 evőkanálnyi tejföl, 2 evőkanálnyi cukor, 1 kávékanálnyi só, 2 dkg élesztő, 2,5 dl víz Elkészítés: A Tészta (Teig) programmal összedolgozott és előkelesztett tésztát lisztezett lapra tesszük, kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd 20x20 cm-es négyzetekre szabjuk, s az átlójuknál azokat is kettévágjuk. Az így kapott háromszögeket a szélesebb oldalról kezdve a csúcs felé feltekerjük. A kapott kifliket patkó alakban meghajtjuk és vékonyan kikent sütőlapra helyezzük úgy, hogy kelés közben se érjenek össze. Langyos helyen duplájára kelesztjük és sütés előtt vízzel vagy tojással megkenjük. Forró sütőbe tesszük, s öt percig 240 Celsius-fokon, majd 200 fokra visszavéve még további 10-15 percig sütjük. A receptet beküldte: **zebra** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |