Tutireceptek.hu fejléc

Narancs velős madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 narancs, ½ dl cseresznyelikőr, csokitojás
A madártejhez: 8 + 1 dl tej, 8 dkg kristálycukor, 2 rúd vanília, 1 ek. főzős vanília puding, 6 tojás sárgája, 4 tojás fehérje, 1 ek. kristálycukor

Elkészítés:
A narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és összeturmixoljuk a cseresznyelikőrrel. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és hűtőbe tesszük. A tejet a cukorral, a vaníliával, és a tojássárgájával vízgőz fölött besűrítjük. Ha kész a hideg habból evőkanállal tojásfelhőket szaggatunk bele. Párpercig hagyjuk állni, ha a hab megkeményedett, kanállal óvatosan tányérra szedjük. A mártást felforraljuk, majd az 1 dl hideg tejjel kikevert pudingot hozzáöntve besűrítjük. A madártejet a félbevágott csokitojásba tesszük, és az ízesített narancsvelővel kínáljuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillezett narancs » Narancsos túróhab » Narancsos jégpuncs » Narancsos flip
» Madártej glukononnal » Narancshab » Narancsos finomság » Gyerekpuncs vérnarancsból
» Narancsos pezsgőkoktél » Mézes-narancsos csirkecomb » Narancskrém » Narancskrémleves
» Narancsbomba » Narancsos grízpuding » Narancsos áfonyás kacsa... » Madártej extrakönnyedén


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.