| Diós piskótaholdacskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 25 dkg liszt 25 dkg kristálycukor 10 dkg vaj vagy margarin 1 dl tej 10 dkg dió 1 cs sütőpor 1 cs vaníliáscukor (elhagyható) Elkészítés: A 3 tojássárgáját, a cukrot és a vajat habosra kikeverkük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, a tetejét sűrűn megszórjuk durvára vágott dióval (mogyoróval vagy mandulával is nagyon finom), előmelegített sütőbe tesszük és mérsékelt tűzön (180 fok) megsütjük. (Mint a piskótáknál a sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni, mert a tészta összeesik, "szalonnás" lesz.) Ha megsült, és egy kicsit kihült pogácsaszaggatóval csinos félholdakat szaggatunk belőle. Tetejét meghinthetjük vaníliás porcukorral. Tanácsok: A "szabáshulladékot" nálunk a családtagok pillanatok alatt eltűntetik! De csokiöntettel, tejszínhabbal és gyümölcsökkel pohárbarendezve is nagyon finom. Gyorsan kész van és nagyon finom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: PNóri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |