Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes zöldségtál recept

Kategória:
 Egytálételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
25 dkg zöldbab,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg spárga,
25 dkg sárgarépa,
25 dkg kemény paradicsom,
25 dkg leveles paraj,
10 dkg kolbász,
10 dkg fõtt füstölt sonka,
4 kemény tojás,
4 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 dl paradicsom ivólé,
4 gerezd fokhagyma,
kevés liszt,
1 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
só és törött fehér bors (ízlés szerint),
olaj (a parajgombóc sütéséhez).

Elkészítés:
A kolbászt és a sonkát kis kockákra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyõben felhevítjük, és 2 gerezd, szeletekre vágott fokhagymát megpirítunk rajta, majd hozzátesszük a kolbász- és a sonkakockákat. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát és egy percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsom ivólevet. Ezután a zöldségeket rátesszük a paradicsomos sonkás keverékre, és meghintjük a vágott petrezselyemmel meg a sáfrányos szeklicével. Vágott kemény tojással díszítjük. A parajgombóchoz a parajleveleket megfõzzük, leszûrjük, ki is nyomkodjuk, ezután kis gombóckákat formálunk belõle és lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva bõ, forró olajban kisütjük. A kis gombócokat a zöldség köré rakjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes kefires saláta » Aszpikos vegyes zöldség » Sült vegyes zöldségköret » Vegyes vágott előétel
» Vegyes lekvár dinnyével » Színes zöldségtál » Vegyes nyári saláta » Vegyes saláta
» Vegyes püré leves gazdagon » Vegyespikáns lekvár » Párolt zöldségtál » Rakott zöldségtál
» Argentin vegyes saláta » Vegyes gyümölcsös torta » Gombás vegyessaláta » Japán vegyestál


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.