| Vegyes gyümölcsös torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6,5 dkg liszt 10 dkg cukor 2 tojás 2,5 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 1 csapott tk sütőpor 1 csipet só Krém: 2 cs vanília ízű pudingpor 6 dl tej 10 dkg cukor 10 dkg vaj Tetejére: gyümölcsök tetszőlegesen 2 cs színtelen tortabevonó zselé cukor víz Elkészítés: A tésztához a tojást, a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eltávolítjuk róla a kapcsos részt és hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet és 1-2 percig kevergetve tovább főzzük. Mikor kicsit hűlt, a vajat is beledolgozzuk. A tortalap köré rakjuk a kapcsos részt és rásimítjuk a krémet, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel és a hűtőbe tesszük. Elkészítjük a tortabevonó zselét a csomagoláson leírtak szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |