| Sült vegyes zöldségköret receptKöretek Hozzávalók: 1 kg padlizsán (vagy cukkini), 2 evőkanál olívaolaj, 20 dkg vöröshagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg piros és zöld húsú paprika, 2 evőkanál frissen vágott bazsalikom, 1 dl zöldségleves, kockából Elkészítés: A megmosott padlizsánt héjastól karikára vágva gyengén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk. Hússütőben (nagyobb az alapfelülete) az olajat felmelegítjük, beletesszük a lesózott padlizsánt a cikkekre vágott többi zöldséggel együtt, megszórjuk a bazsalikommal meg őrölt borssal, és rózsaszínre pirítjuk. Ezután a zöldséglevessel (vagy vízzel) felöntve tovább pároljuk , majd újra lepirítva melegen tálaljuk. Kalóriatartalom: 167 kcal Szénhidráttartalom: 19 gramm A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |