| Vegetáriánus székelykáposzta receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: fél csomag szójakocka 1 kg savanyú káposzta 2 fej hagyma 5 ek. olaj 2 ek. pirospaprika késhegynyi őrölt köménymag 4 ek. árpagyöngy bors 1 ek.ételizesitő 2 dl tejszin vagy tejföl Elkészítés: A szójakockát az utasitás szerint időre ételizesitős langyos vizbe áztatjuk, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szójakockákat, és puhára pároljuk. Köménymaggal,borssal izesitjük.Ezután rátesszük az apróra vágott, vizben lemosott savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megszórjuk árpagyönggyel, és lassú tűzön az egészet puhára pároljuk. Végül tejföllel izesitjük. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |