| Vegetáriánus pástétom. receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 evőkanál vaj 2 zellerszál, darabokba vágva 1 vöröshagyma, durvára vágva 1 nagy sárgarépa, megtisztítva, darabokra vágva 1 kisebb piros húsú paprika, kicsumázva, összevagdalva 3/4 kiskanál szárított, morzsolt kakukkfű 3 evőkanál sima liszt 2,5 dl zöldségalaplé 25 dkg brokkolirózsa 15 dkg karfiolrózsa 25 dkg konzerv gyöngyhagyma 5 dkg cheddar sajt, kis kockára vágva mélyhűtőtt vajas tészta Elkészítés: 1. Egy teflonlábosban közepes hőfokon olvaszuk meg a vajat. Pirítsuk benne a zellerszálat, a hagymát, a sárgarépát, a paprikát és a kakukkfüvet 10 percig. 2. Keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük hozzá a levest. Állítsuk magasabbra a hőfokot. Tegyük bele a lábosba a brokkolit, a karfiolt és a gyöngyhagymát. Forraljuk fel, majd újra alacsonyabbra állítva a hőfokot főzzük negyed óráig fedő nélkül. Vegyük le az edényt a tűzhelyről. (Ha a tölteléket előre elkészítjük, hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni mielőtt a hűtőbe tesszük.) 3. A sütőt melegítsük elő 200 C-fokra. A zöldséges keveréket tegyük egy tűzálló tálba. Rakjuk rá a sajtkockákat. Derelyevágóval vágjuk csíkokat a tésztából. Helyezzük őket a töltelékre, rácsot formálva. 4. Süssük, amíg a tészta megsül és a töltelék is rogyogva forr (20-30 perc). Hagyjuk hűlni 10 percig. Tanácsok: A rácsos tésztához nyújtsunk ki egy 10-12 cm széles és a tál átmérőjénél 5 centivel hosszabb tésztalapot. Vágjuk 1 centi széles csíkokra (10-12 csík elég). Rakjuk le a csíkok felét az egyik irányban, majd a többit bújtassuk át minden második csík alatt a másik irányban, egymástól egyforma távolságban. A csíkok kilógó végeit vágjul le. Csepet sem fog hiányozni a hús, amikor beleharapunk ebbe a vitaminokban bővelkedő, ízletes pástétomba. JÓ ÉTVÁGYAT!!! Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 296 kcal Szénhidráttartalom: 32 gramm Zsírtartalom: 17 gramm A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |