| Vegetáriánus pizza receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 25 g friss vagy 2 kk. szárított élesztő 3 dl langyos víz 50 dkg teljes őrlésű búzaliszt 2,5 dkg szójaliszt (elhagyható) Elkészítés: Pizzatészta A tésztából négy nagy pizza készíthető. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, majd összeöntjük a kétféle liszttel. Alaposan összekeverjük és gyúrjuk, amíg teljesen sima és rugalmas lesz. (Kb.: 5-10 perc) Tiszta tálban letakarva fél óráig kelesztjük. Amikor a mártás elkészült a tésztát könnyen átgyúrjuk, vékonyre nyújtjuk és kibélelünk vele egy-egy kikent, 25 cm átmérőjű kerek sütőformát. A mártást a tésztára öntjük. Rakhatunk rá paradicsom és hagymakarikákat és persze ha fogyasztunk tejterméket, akkor sajtot is. Kenjünk rá olajat, nehogy kiszáradjon. Negyed órát sütjük és azonnal tálaljuk. Öntet 5letek A pizza mártás számtalan módon elkészíthető. Több tucat vegetáriánus variáció ismert. Nápolyi pizza Apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon pirítunk, adunk hozzá paradicsomot, babérlevelet, oregánót, kakukkfüvet. Negyed óráig rotyogtatjuk a tűzhelyen. A babérleveleket kivesszük és ízlés szerint sózzuk. Spenótos pizza A passzírozott fokhagymát legalább 2 percig pároljuk, hozzáadunk parajt és tovább főzzük 5 percig. Meghintjük szerecsendióval és összeturmixoljuk, majd a tésztára öntjük. Párolt zöldborsót, hagymakarikákat, vagy más zöldség szeleteket (sajtot) is tehetünk rá. Negyed órát sütjük. Hagymás pizza Többféle hagymát összevágva olajon enyhén megpirítjuk, majd kis lángon főzzük tovább 5 percig. Hozzáöntjük a paradicsompürét, a majoránnát és ízlés szerint fűszerezzük, hagymaszeletekkel díszítjük. Tanácsok: Az igazi pizzát a legjobb minőségű lisztekből, forrásvíből, friss élesztő és tengeri só felhasználásával, fa tüzelésű pizza kemencében, kő lapon sütik. A receptet beküldte: Ritus78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |