| Vasi pecsenye sertéstarjából receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéstarja 8 gerezd fokhagyma kb 1/2 l tej 80 g liszt 3 tk pirospaprika só frissen őrölt fekete bors olaj a sütéshez Elkészítés: A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk. A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett). Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük. Tanácsok: Krumplipürével tálalom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |