Tutireceptek.hu fejléc

Cigánypecsenye tarjából recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg tarja
10-15 dkg füstölt szalonna
6-8 gerezd fokhagyma ,só, bors
olaj
pirospaprika

Elkészítés:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalára alaposan kenünk belőle. A hússzeleteket ezután egymásra fektetve a hűtőben tartjuk legalább egy órán át. A szalonnát csíkokra szeleteljük, a tetejét beirdaljuk, és egy edényben megsütjük őket. Ha kész, kivesszük, pirospaprikával megszórjuk. A szalonna zsírján kisütjük a húst, végül a szeleteket a szépen kinyílt szalonnával megkoronázva tálaljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypecsenye roston » Nagyidai cigánypecsenye » Cigánypecsenye II. » Cigánypecsenye másképp
» Ors-féle cigánypecsenye » Fojtott hús tarjából » Cigánypecsenye » Erdélyi aprópecsenye
» Kacsa confit » Csirkeropogós » Chiken Tikka Masala » Fűszeres nyárs
» Ananászos csirke » Zöldséges-tejszínes csirke » Gombás tortahusi » Marhaszeletek debrecenivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.