| Cigánypecsenye tarjából receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg tarja 10-15 dkg füstölt szalonna 6-8 gerezd fokhagyma ,só, bors olaj pirospaprika Elkészítés: A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalára alaposan kenünk belőle. A hússzeleteket ezután egymásra fektetve a hűtőben tartjuk legalább egy órán át. A szalonnát csíkokra szeleteljük, a tetejét beirdaljuk, és egy edényben megsütjük őket. Ha kész, kivesszük, pirospaprikával megszórjuk. A szalonna zsírján kisütjük a húst, végül a szeleteket a szépen kinyílt szalonnával megkoronázva tálaljuk. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |