| Vaníliakocka-cukorbetegeknek receptSütemények, édességek Hozzávalók: Egy közepes tepsi méretű piskótalap (leírását lásd: Piskóta-cukorbetegeknek) 8 tojássárgája 12 dkg glukonon,vagy fruktóz 1 dl tejszín 30 dkg Rama 2 kiskanál vaníliakivonat Elkészítés: A piskótát 2 lapra vágjuk. A tejszínt a glukononnal,és a tojássárgájával összekeverjük,vízgőzön állandóan kevergetve felforraljuk, s kihűtjük. A Rámát csipet sóval habosra keverjük,majd a lehűtött előző keveréket ,lassanként adagolva hozzáadjuk. A habosra kevert krém felét a lapok közé töltjük, a maradékot a tetejére, s az oldalára kenjük. Jól behűtjük, négyzetekre szelve tálaljuk. 20 szelet lesz belőle. Kalóriatartalom: 246 kcal Szénhidráttartalom: 15,68 gramm A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |