| Barackos, morzsás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: -300g friss sárgabarack(vagy befőtt, vagy 200g aszalt) -1 tojás -150g barna- vagy kristálycukor -100g rama margarin -280g finomliszt -1 csomag sütőpor -csipet só -fél mk. őrölt fahéj -1,5dl natúr- vagy sárgabarackos joghurt -vaj kikenéshez Forgatáshoz: -180g rama -120g zsemlemorzsa Elkészítés: A sárgabarack húsát 5-6 mm-esre kockázzuk(nem muszály a héjától megszabadítani!). Tojást a cukorral 2-3perc alatt jól elkeverjük., majd a puha margarint hozzáadjuk. Összeforgatjauk a lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, majd a joghurttal együtt a cukros tojáshoz adjuk. 60 g vajat felolvasztunk és menne a morzsát kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Ha a muffin kész(megsült), akkor a maradék megolvasztott, meleg 120g-nyi vajban megforgatjuk és utána a pirított morzsába belehemperegtetjük. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 345 kcal A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |