| Kocsonyás gyümölcsök receptSütemények, édességek Hozzávalók: -zselatin -Bolero italpor -ízlés szerint gyümölcsök -vaníliaroma vagy bourbon vaníliarúd -natúr joghurt -1 tojás sárgája Elkészítés: A gyümölcsöket kockákra, karikára vágjuk, aki nem szereti, az hámozhat is. közben a zselatinmennyiségnek megfelelő vizet langyítunk, és hozzákeverjük a Bolero port, és a zselatint. Alaposan el kell kutyulni, hogy ne maradjon darabos. Ezt viszatesszük fortyogni első rottyanásig..vagy a mikroba rakjuk kb2 percre, de ekkor 3szor ki kell nyitnia mikrot és átkeverni a zselét. Közben a gyümiket kis tálkákba adagoljuk. Ha kész a zselé, kevergetjük még egy kicsit, hogy langyos legyen, majd a gyümölcsökre öntjük. A tányérkákat, hűtőbe, vagy hűvosre tesszük kb 3órára, hogy tutira megdermedjenek. Tálaláskor forró vízbe mártjuk a kelyheket és egy hirtelen mozdulattal kistányérra borítjuk. Vaníliás öntettel meglocsoljuk. Az ötet: vizezett edénybe öntjük a jogit, hozzákeverjuk a tojássárgáját (ezt jogimennyiségtől függően lehet novelni) az édesítőt, és a vaníliaaromát vagy a vaníliarudat felhasítjuk és a magos részét kaparjuk a maszához. Ezt kicsit összefőzzük és a gyümikocsonyákra kanalazzuk. Tanácsok: édesítőt csak az öntethez kell adni, merta bolero por elég édes magától is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: szika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |