| Csokoládémártás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl tej 3 dkg étcsokoládé 1 mokkáskanál étkezési búzakeményítõ 2 teáskanál porcukor 1 evõkanál rum (vagy aroma) Elkészítés: A csokoládét tûzálló tálba rakjuk. Gõzön vagy a mikrohullámú készülékben felolvasztjuk. Közben a tejben simára keverjük a búzakeményítõt, majd a cukrot is hozzáadva, ráöntjük a csokoládéra. Az edényt kis lángra állítjuk. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kihûlt, a rumot is belekeverjük, és a hûtõszekrényben letakarva tároljuk. Érdemes dupla mennyiségben is elkészíteni, mert három napig biztosan eláll. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |