Tutireceptek.hu fejléc

Vadas marhalábszár zsemlegombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús
5 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
2 dl paradicsom ivólé
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mustár
kicsi cukor (ízlés szerint)
3 babérlevél
őrölt bors
majoránna

A zsemlegombóchoz:
4 db szikkadt zsemle
1 csokor petrezselyem
3 db tojás
10 dkg liszt


Elkészítés:
A marhahús szeleteket a zsiradékon megfuttatjuk, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a felkarikázott zöldségeket. Felöntjük a paradicsomlével, mustárral, sóval, borssal, majoránnával és a babérlevéllel ízesítjük, majd beletesszük a húst. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és szépen lassan puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, amit aztán botmixerrel pürésítünk, tejfölös habarással besűrítünk és citromlével, kevés cukorral ízesítünk.

Közben elkészítjük a zsemlegombócot: A tojásokat kicsit felverjük, kevés vizet adunk hozzá és a lisztet, petrezselyemzöldet belekeverjük. Jól elkeverjük és beleforgatjuk az apró kockákra vágott zsemléket. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a sós forró vízben készre főzzük. Tálaláskor a zsemlegombócokat kettévágjuk, mellé tesszük a hússzeleteket és bőven meglocsoljuk a mártással.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas őzgerinc » Vadas csirke » Vadász káposzta » Vadász nokedli
» Vadas marhaszelet » Vadas bélszín » Vadászragu » Vadas gombóckáim
» Vadasszerűség sertéshúsból » Vadas marhatokány » Vadasmártás tésztával » Hamis vadas mártás
» Vadászital » Vadas hús » Vadas malacleves » Csirke vadas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.