| Vadas marhalábszár zsemlegombóccal receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhahús 5 evőkanál olaj 1 nagyobb vöröshagyma 3 sárgarépa 2 fehérrépa 2 dl paradicsom ivólé 3 dl tejföl 2 evőkanál liszt 2 evőkanál mustár kicsi cukor (ízlés szerint) 3 babérlevél őrölt bors majoránna só A zsemlegombóchoz: 4 db szikkadt zsemle 1 csokor petrezselyem 3 db tojás 10 dkg liszt só Elkészítés: A marhahús szeleteket a zsiradékon megfuttatjuk, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a felkarikázott zöldségeket. Felöntjük a paradicsomlével, mustárral, sóval, borssal, majoránnával és a babérlevéllel ízesítjük, majd beletesszük a húst. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és szépen lassan puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, amit aztán botmixerrel pürésítünk, tejfölös habarással besűrítünk és citromlével, kevés cukorral ízesítünk. Közben elkészítjük a zsemlegombócot: A tojásokat kicsit felverjük, kevés vizet adunk hozzá és a lisztet, petrezselyemzöldet belekeverjük. Jól elkeverjük és beleforgatjuk az apró kockákra vágott zsemléket. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a sós forró vízben készre főzzük. Tálaláskor a zsemlegombócokat kettévágjuk, mellé tesszük a hússzeleteket és bőven meglocsoljuk a mártással. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |