Tutireceptek.hu fejléc

Vadász nokedli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
350 g finomliszt
3 db tojás (tanyasi vagy bio)
só ízlés szerint
200 ml víz
30 g sertészsír
200 g bacon (vagy húsosabb szalonna)
200 g sajt (erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt)
2 közepes fej vöröshagyma
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk.
A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit.
Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük.
Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne.
Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szénhidrátszegény nokedli » Cigánynokedli » Csirke vadász módon » Spenótos-sonkás nokedli
» Spenótos fitt nokedli » Káposztás juhtúrós nokedli » Tiroli nokedli » Nokedli (Update 1)
» Paleo nokedli » Tejfölös nokedli » Sertéshús vadász módra » Káposztás nokedli
» Nokedlis darálthús » Fővadászné bombája » Kolbászos rakott nokedli » Nokedlis csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.