| Vadász nokedli receptTésztafélék Hozzávalók: 350 g finomliszt 3 db tojás (tanyasi vagy bio) só ízlés szerint 200 ml víz 30 g sertészsír 200 g bacon (vagy húsosabb szalonna) 200 g sajt (erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt) 2 közepes fej vöröshagyma fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) só ízlés szerint Elkészítés: Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit. Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük. Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne. Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |