| Burgonyakrémleves tejszínesen receptLevesek Hozzávalók: 3-4 nagyobb burgonya szerecsendió só bors 2 dl tejszín kb. metélőhagyma Elkészítés: A krumplit hámozzunk meg, vágjuk kockára. Öntsük fel kb. 3 dl vízzel, forraljuk fel. Ízesítsük egy kiskanál ételízesítővel, fél teáskanál szerecsendióval, egy kevés borssal, ha megfőtt a krumpli. Főzzük még pár percig, majd öntsünk rá 1 dl tejszínt, forraljuk még egy picit, turmixoljuk össze óvatosan az egészet. Ízlés szerint még 1 dl tejszínt önthetünk a levesbe. A végén szórjuk meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát, vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot adhatunk hozzá. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |