| Új burgonyafőzelék /másképpen/ receptFőzelékek Hozzávalók: 5 szem burgonya,1fej v.hagyma,majoranna,tejföl,olaj,p,zöld,liszt vagy étkezési keményítő Elkészítés: A burgonyát összevágom vékony karikára. Főni teszem,enyhe sós vízbe.CSak annyi víz kell hogy éppen ellepje és ne kelljen fövés után belőle leönteni.Ebbe vágom bele nagyon apróra a v.hagymát is.Együtt kell főzni.Ha megfőtt összetöröm.Rászórom a majorannát és rárántok vagy keményítővel behabarom/ez utóbbi nem hízlal/.Tejfölt hozzáadom,csomómentesre kavarom.Tetejét megszórom apróra vágott petrezselyemmel.A hagyományos burgonyafőzeléktől nekem finomabb.Forrásom az unokatesóm Szőregen,nála ettem így először.Csudi jó! Tanácsok: A burgonyát apróra törni,habos-selymesre kavarni!Csak így lesz az igazi.Pulykahúsból fasírt hozzá. Isteni fincsi. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: kis kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: kis gramm A receptet beküldte: kft Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |