| Zab-koch receptHozzávalók: 25 dkg zabpehely 1 l tej 1 csomag vaniliás puding édesítő ízlés szerint 2 tojás kb 80 dkg alma attól függ ki mennyire szereti,de el is hagyható Elkészítés: A tejből félreteszek egy picit,ezzel keverem majd ki a pudingport.A többi tejben megfőzöm a zabpelyhet,majd belekeverem az édesítővel és a félretett tejjel kikevert pudingport főzöm még egy picit,félre húzom belekeverem a 2 tojás sárgáját és a 2 tojás felvert habját.Tűzálló tálat kikenek pici margarinnal vagy ecsettel olivaolajjal,beleöntöm a massza felét réteszem az édesítővel elkevert fahéjas almát,erre a maradék masszát,megsütöm halványbarna legyen a teteje.Kompóttal meggyöntettel tálalom,de lehet friss gyümölccsel is. Jó étvágyat... A receptet beküldte: bebozi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |