Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
40 dkg lencse
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 kiskanál reszelt vöröshagyma

körömnyi citromhéj

Elkészítés:
A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék Ági módra » Klasszikus lencsefőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Lencsefőzelék1.
» Extra lencsefőzelék » Lencsefőzelék 2 » Tökfőzelék a'la 'szti » Macedón főzelék
» Karaláb főzelék » Zöldborsófőzelék diétásan » Kukoricafőzelék » Túrópuffancs II.
» Joghurtos meggyturmix » Boleró szelet!-2 » Túrótorta pudingkrémmel » Kati dinnyécskéi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.