| Lencsefőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 40 dkg lencse 2 evőkanál olaj 1 púpos evőkanál liszt 1 dl tejföl 1 kiskanál reszelt vöröshagyma só körömnyi citromhéj Elkészítés: A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |