| Csirkevacsora receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 db kisebb csirke, 4 db csirkemáj, 1 db piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál ecetes gyöngyhagyma, 8 szelet kenyér, 6 evőkanál vaj, 1 kiskanál cukor, ½ teáskanál liszt, 1 dl tejszín, 1 húsleveskocka, olasz saláta-fűszerkeverék, 2 teáskanál citromlé, majoránna, kakukkfű, Elkészítés: Daraboljuk fel a csirkét, sós vízben főzzük meg, csontozzuk ki, vágjuk apró darabokra, végül hűtsük le. Főzzük meg a májakat is, de azokat hagyjuk egészben. A paprikát karikákra, a petrezselymet és a gyöngyhagymákat apróra vágjuk. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, ha gázsütő van, állítsuk az 5. fokozatra. 2 evőkanál vajon pirítsuk világosbarnára a cukrot és a lisztet. Folyamatosan kevergetve (könnyen leéghet!) öntsük fel a tejszínnel, majd morzsoljuk hozzá a leveskockát. Főzzük masszává a gyöngyhagymával, a fűszerekkel és a citromlével. Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, helyezzük sütőlapra vagy lapos tepsibe. Ízlésesen helyezzük rá a paprikakarikákat és a csirkehúst. Egyenletesen osszuk el rajta a mártást, majd süssük öt percig. Amíg sül, a májakat kis vajon hirtelen süssük át, aztán helyezzük azokat a kész szendvicsek tetejére. Szórjuk meg petrezselyemmel. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |