| Brazil csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os csirke, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt koriander, fél citrom leve, 1 kiskanál chilipor, 1 evőkanál méz, 10 dkg kesudió (vagy földimogyoró), 2 evőkanál őrölt koriander, 1 evőkanál cukor, 1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve), fél citrom leve, 2 dl tyúkhúsleves kockából, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 db chilipaprika, 1 fej kisebb vöröshagyma, 20 dkg sampinyon, 20 dkg paradicsom, 20 dkg mini kukorica, 1 evőkanál kókusztej. Elkészítés: Vágjuk négyfelé a csirkét. A fokhagymát nyomjuk szét, majd keverjük össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel. Helyezzük a csirkedarabokat egy tálba, és borítsuk be az előzőleg elkészített páccal. Legalább négy órát hagyjuk állni,de időnként forgassuk meg. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kaparjuk le a pácot a csirkedarabokról, ezután kenjük be mézzel. A tálat helyezzük a sütő középső rácsára - 30-40 percig süssük a húst. Amíg a hús sül, turmixoljuk össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adjuk hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Nyomjuk át a fokhagymát, a petrezselymet mossuk meg, vágjuk apróra, mindkettőt keverjük a mártáshoz. A chilipaprikát karikázzuk fel, és csak tálaláskor szórjuk a tányérra. A vegyeszöldség-körethez vágjuk apróra a hagymát, szeleteljük fel a gombát és a paradicsomot. A serpenyőben felmelegített kókusztejben pároljuk meg a hagymát. Keverjük hozzá a gombát és a kukoricát, majd pároljuk még 4 percig. Végül adjuk hozzá a paradicsomszeleteket, forrósítsuk össze, és máris kész. A megsült húsokat helyezzük egy-egy tányérra, öntsük köréjük a mártást, ízlésesen helyezzük mellé a köretet. Citromkarikákkal díszítsük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |