| Francia tárkonyos csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirke(én csak combból szoktam csinálni,de egész csirkéből is fini) 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evk tárkony olaj 1 evk margarin 2dl száraz fehérbor 1dl tejszín só,bors,citromlé Elkészítés: A csirkét megmossuk,megtöröljük,s a fűszeres vajjal megkenjük a hasüregét+a bőr alá is kenünk,ahol tudunk. Fűszeres vaj:tárkony felét,zúzott fokhagymát,sót,borsot kikeverjük a diónyi vajjal. Egy mélyebb lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát-rátesszük a csirkét,és erős lángon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.Aláöntjük a bort,lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk,végül rövid lére sütjük.Ha elfőné időközben a levét,kevés vízzel pótoljuk. Ha kész,tepsibe tesszük a csirkét,ráöntjük a levéből az olajat,citromlevet csepegtetünk rá,s pirosra sütjük. Mártás: A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a tejszínt,maradék tárkonyt,sót,borsot-Felforraljuk,majd a csirkére öntjük vagy mellé kínáljuk. Tanácsok: Első ránézésre macerásnak tűnik,de nem az ,nem igényel sok munkát. A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |