| Svéd uborka csalamádéval receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 kg uborka 1 kg hagyma (csináltam már vörössel és lilával is, szerintem mindkettő nagyon finom) 1 jó marék só (sima, nem jódozott - én befőzésekkor ha sót kell használni mindig csak simát használok) 8 dl cukor 7 dl 10%-os ecet (vagy 3,5 dl 20%-os) 1 csomag mustármag pár szem fekete bors (15-20 szem, ahogy sikerül) 1 kávéskanál borkén 1 csapott evőkanál nátrium benzoát (egy pici meleg vízben feloldva és így adva hozzá a többihez) Elkészítés: Az uborkát jól megmosom és dörzsis szivaccsal megszabadítom a kis tüskéitől. A hagymát megpucolom, majd mindkettőt legyalulom vékony szeletekre. Én a nagy befőzős fazekamba pakoltam az egészet (de lehet akár egy nagyobb lavórba is rakni) és a többi hozzávalóval jól összeforgatom. Lefedve berakom a spájzba (az a lényeg, hogy hűvös helyen legyen) 1 napra. Mikor éppen eszembe jut akkor kavarok rajta egyet. Másnap jól kimosott üvegekbe szép lazán belepakolom a csalamádét és felöntöm a saját levével (nekem még szokott is kimaradni). Mielőtt lezárom az üveget teszek rá egy celofántot is, majd bepakolom a spájz polcára. Ebből az adagból két nagy üveggel és azoktól eggyel kisebbel lett. A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |