| Túrógombóc / ahogy én készítem receptEgytálételek Hozzávalók: fél kg tehéntúró 10 dkg ráma vagy vaj 3 db tojás 20 dkg liszt kevés só zsemlemorzsa olaj cukor Elkészítés: A 10 dkg rámát felolvasztom, hozzáadom a 3 tojás sárgáját, a krumplinyomón átnyomott túrót és egy kevés sót. Ezt összedolgozom. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verek, és hozzáöntöm a masszához. Miután összekevertem, beleteszem a 20 dkg lisztet. Ha az egészet alaposan összedolgoztam, akkor vizes tenyéren formálok belőle gombócokat, és forrásban lévő vízben kifőzöm. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2 percet várok, és utána szedem ki. Alaposan beleforgatom az előre olajon megpirított zsemlemorzsába. Tálalás előtt egy kevés cukorral meghintem a tetejét. A receptet beküldte: Lady Blakeney Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |