| Zabpelyhes túrógombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: A gombócokhoz: 50 dkg túró 13 dkg búzadara 2 tojás 1 evőkanál fruktóz fél kávéskanál só fél citrom Öntet: tejföl, joghurt, gyümölcsök, stb. Elkészítés: Tedd egy mély tálba a túrót, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és gyúrd össze a gombóc többi hozzávalójával. Tedd hűtőbe 1 órára. Pirítsd aranyszínűre a zabpelyhet 110 fokos sütőben pár perc alatt! Ha összeállt a tészta, formálj vizes kézzel 15 dió nagyságú gombócot. Egy lábosban forralj sós vizet, tedd a vízbe a gombócokat, és közepes lángon addig főzd, amíg feljönneke a víz tetejére. Csöpögtesd le, és forgasd melegen a a zabpehelybe. Tanácsok: Tejföllel vagy bármilyen gyümölcsöntettel is nagyon finom és egészséges. :) A receptet beküldte: gne2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |