| Túrógombóc - gríz nélkül receptHozzávalók: fél kg túró (lehetőleg házi) 4 ek. tk tönkölyliszt (nem csapott, nem púpozott) 2 tojás kettéválasztva egy nagy csipet só 5 dkg teavaj 10 ek. tk.zsemlemorzsa/Korpovit keksz darálva xilit nat.joghurt Elkészítés: Egy nagyobb lábosban vizet forralunk. Közben a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és kis lángon átpirítjuk rajta a zsemlemorzsát/darált Korpovit kekszet. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojássárgáját és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túróhoz. Az első felét jó alaposan kell, a másodikat kissé óvatosabban, de homogén legyen a massza. A masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a lobogó vízbe. Kb. egy perc után már indultak is felfele a gombócok, ezután még kb. 5 perc kellett a lobogó vízben ahhoz, hogy kész legyenek, ekkor szemmel láthatólag kissé meg is nőttek. Óvatosan kivesszük őket és meghempergetjük a zsemlemorzsába/kekszbe. Tálalásnál xilites nat.joghurtot tettem rá. Tanácsok: Én fél adagból csináltam, abból 10 db lett. Nem volt zsemlemorzsám, úgyhogy a darált kekszből készítettem "morzsát". Nem sok különbség volt, nekem nagyon ízlett. (Kép az adatlapomon!!!) A receptet beküldte: ttimeaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |