| Túrógombóc - túró nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej cukor csipet só búzadara 1 tojás 1 tejföl vaníliáscukor zsemlemorzsa Elkészítés: Készíts sima tejbegrízt. Azaz: a tejet kezd el melegíteni, rakj bele cukrot (ízlés szerint) és egy csipet sót. Majd ha elkezd futni, akkor öntsd bele lassan a grízt, és kevergesd. Főzd félkeményre vagy félfolyósra. Húzd le a tűzről, üsd bele a tojást, keverd el, és tedd még vissza a tűzre egy "rottyanásnyira". Majd végleg húzd le a tűzről, és gyakori kevergtés mellett hútsd ki, amolyan kézmelegre. Ha túl kemény lett, egy kis tejföllel (egy kanálnyi) krémesítsd. Ízesítsd egy kis vaníliáscukorral. Majd gyúrj belőle gombócokat. A gombócokat forgasd meg pirított zsemlemorzsában. Feldobhatod, ha a zsemlemorzsához egy kis pirított, szeletelt mandulát is adsz. (de ez nem kötelező) Majd a gombócokat tálald, és adj hozzá cukros tejfölt. (Bár az én párom a vaníliasodót követeli hozzá...) Tanácsok: Nálunk nagy kedvenc a hamis túrógombóc. Gyorsan készen van, és eléggé pénztárcakímélő. Egy kiadós leves (gulyás, bableves) után remek lehet. Akár még cifrázni is lehet. Pl a gombócióok közepébe egy-egy kimagozott meggyet is gyúrhatsz. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |