| Tortilla (spanyol tojáslepény) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 3 nagy, héjában fõtt burgonya, 6 tojás, 3 evõkanál olaj, plusz olaj a burgonya sütéséhez, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott teáskanál só. Elkészítés: A fõtt burgonyát meghámozzuk, és a megtisztított vöröshagymával együtt egyforma kis kockákra vágjuk. Bõ olajat forrósítunk, amelyben szép ropogós pirosbarnára megsütjük a hagymát, burgonyát. Az olajból kiszedve beletesszük egy kiolajozott, magasabb falú nyeles serpenyõbe (vagy teflonedénybe). A tojásokat a sóval, a borssal és 2 evõkanálnyi olajjal jól felverjük, és ráöntjük a burgonyás hagymára. Keverés nélkül elõbb megsütjük az egyik oldalát, majd ráborítjuk egy tányérra, és óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyõbe. Ezután a másik oldalát is átsütjük, végül deszkára borítva, cikkekre vágva tálaljuk. Burgonya helyett készíthetõ párolt és kockákra vágott zöldségekkel vagy elõre megsütött halkockákkal - de egyszerre csak egy fajtával. Fõételnek is megfelel egy tál salátával vagy savanyúsággal. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |