| TÖRÖK tea receptItalok, koktélok Hozzávalók: ***török tea főzéséhez alkalmas kétrészes teafőző - feketetea-levelek - víz - cukor Elkészítés: A teafőző edény alsó részét feltöltjük vízzel, majd főzőlapon felforraljuk a vizet. A teafőző felső részébe egy-két kiskanál teafüvet teszünk (a mennyiség attól függ, milyen nagy a teafőzőnk, kisebbe elég 1-2 kanál, a nagyobb, többszemélyes fajtákba 3-4 kiskanállal is tehetünk), majd mikor a víz felforrt, ráöntjük a tealevelekre. Ezután az alsó részt ismét feltöltjük vízzel és a főzőlapra helyezzük. Rátesszük a felső részt a teafűvel és lefedjük. Addig főzzük, amíg a tealevelek a víz felszínéről eltűnnek. Ez elég sokáig is eltarthat, így ha gyorsan szeretnénk teát készíteni, a felső részben lévő tealeveles vizet külön főzőlapon is felforralhatjuk, majd amikor kész, rátesszük a vízzel felöntött alsó részre és együtt addig forraljuk, amíg az alsó részben lévő víz teljesen fel nem forr. A teát kis teapoharakba vagy hagyományos csészékbe öntjük a következő módon: a teakiöntő felső részéből kevés teát öntünk a pohárba, körülbelül egy-két ujjnyi vastagsában (attól függően, hogy mennyire erős teát szeretnénk készíteni), majd az alsó részből felöntjük forró vízzel. Végül cukrot adunk hozzá. Tanácsok: A törökök általában nem tesznek citromlevet a teába. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |