| Török joghurtos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Szirup 350 ml víz 5 púpozott ek cukor (ízlés szerint lehet több) 1 ek citromlé Sütemény 3 db tojás 15 dkg cukor (kb. 3 kis kávéspohár) 3 ek joghurt 12.5 g búzadara (kb. 2,5 kis kávéspohár) 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor (vagy kikapart vanília) 20 dkg finomliszt (kb. 4 kis kávéspohár) Elkészítés: Szirup A cukrot a vízzel 5 percig melegítjük, épp csak annyira, hogy a cukor elolvadjon. A citromlevet hozzáadva 1-2 percig tovább melegítjük. Félretesszük. Sütemény A hozzávalókat konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk. 24x30-as tepsiben vagy jénaiban 180 fokon készre sütjük (tűpróba). A langyosra hűlt szirupot a még kicsit meleg sütemény tetejére öntjük, és 5-10 percre letakarjuk egy fedővel. A kihűlt süteményt pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24x30 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |