| Tömör gyönyör többféle hússal receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz: 40 dkg darált hús 40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell 2 db egész tojás 3 – 4 db csirkemáj Ízlés szerint fűszerek 2 db tejben áztatott zsemle 12 szelet bacon szalonna Elkészítés: A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul. Tanácsok: Rizs illetve burgonya körettel nagyon finom. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: pozsgai erzsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |