Tutireceptek.hu fejléc

Tömör gyönyör többféle hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz:

40 dkg darált hús
40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell
2 db egész tojás
3 – 4 db csirkemáj
Ízlés szerint fűszerek
2 db tejben áztatott zsemle
12 szelet bacon szalonna

Elkészítés:


A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.

Tanácsok:
Rizs illetve burgonya körettel nagyon finom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: pozsgai erzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Téli hússaláta » Orosz hússaláta » Gyros csirke hússal » Borsos tokány marhahússal
» Spenót hússal » Hússal töltött cannelloni » Oroszos hússaláta » Sült tészta pulykahússal
» Hússal rakott burgonya » Makaróni csirkehússal » Rizottó darált hússal » Hússal töltött tészta
» Diós hússal töltött alma » Zöldbabpüré csirkehússal » Édes-savanyú hússaláta » Sült cukkíni darált hússal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.