| Makaróni csirkehússal receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 40 dkg makaróni, 5 paradicsom, 2 fej hagyma, 1 kis fej zellergumó 5 dkg sajt, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál olaj, fél teáskanál őrölt fahéj, só, bors Elkészítés: A húst kockákra vágjuk és forró olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az apró kockákra vágott zellert, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük 2,5 dl, paradicsompürével elkevert vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst felaprított petrezselyemmel és őrölt fahéjjal fűszerezzük és készre főzzük. Belekeverjük a tésztát, összemelegítjük és tálra halmozzuk. Meghintjük a reszelt sajttal (bevallom, nem én találtam ki, de kipróbáltuk, és nekünk ízlett:-)) A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |