Tutireceptek.hu fejléc

Téli hússaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg friss disznósajt, 2 ecetes uborka, 1 nagyobb fekete retek, 1 nagy csokor snidling (vagy egy teáskanál reszelt vöröshagyma), másfél dl majonéz, ugyanennyi kefir, 2 gerezd fokhagyma, só, törött fekete bors

Elkészítés:
Az ecetes uborkát és a meghámozott fekete retket almareszelõn lereszeljük, az utóbbit jól megsózzuk. A disznósajtot vékony metéltre vágjuk. A majonézt elkeverjük a kefirrel, a finomra vágott snidlinggel, az összezúzott fokhagymával, majd belekeverjük a levébõl gyengén kicsavart retket, az uborkát és a disznósajtot. Ezután a salátát kellemesen sós-borsosra ízesítjük, és jól behûtve kínáljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szárnyas hússaláta » Édes-savanyú hússaláta » Hússaláta » Egyszerű hússaláta
» Almás hússaláta » Gyümölcsös hússaláta » Oroszos hússaláta » Hússaláta oroszosan
» Csirkehússaláta metélttel » Orosz hússaláta » Tojásos olívasaláta » Meggymártás
» Fokhagymás répasaláta » Kitti salija » Besztercei saláta » Kukoricás rizssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.