| Töltöttkáposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg savanyukaposzta 70 dkg daralt serteshus 30 dkg daralt fustolt hus 1 marek rizs 2 fej voroshagyma 2 gerezd fokhagyma oroltpaprika kaposzta level so bors baberlevel etolaj 2 tojas Elkészítés: Eloszor feltesszuk a rizst felig megfozzuk, ezt azert nkell kicsit megfozni, hogy a rizs ne szivja fel a husbol a nedvesseget, ne legyen a toltelek, ko kemeny. Ha megfott felig a rizs, akkor osszekeverjuk, a fustolt es a nyers daralthussal, tojasokkal, es a fuszerekkel.Ha van savanyukaposzta levelunk, akkor abba tesszuk, ha nincs akkor a nyers kaposzta leveleket, leforrazzuk. En ugyis szoktam, hogy leszedem, a kaposztarol a leveleket, beteszem, a fagyasztoba megfagy, es ha kiveszem konnyen lehet tekerni. Vagy ha nincs kaposzta level, a husgombocokat lisztbe forgatom, es ugy rakom bele. Mikor kesz vagyok a toltelekkel, felteszem, olajba, az osszevagott 1 fej voroshagymat/a masik fej, a toltelekbe megy/ fokhagymat,megszorom oroltpaprikaval, sozom,borsozom, beleteszem, a baberlevelet, es felontom kb 1 liter vizzel. Most beleteszem, a kimosott apro savanyukaposztanak, a felet, ra teszem a tolteleket, utanna megint az apro kaposztat, es felontom annyi vizzel, hogy ellepje. Lassu tuzon 2-3 orat fozom, amig alig lesz rajta le. En nem szoktam berantani. Tanácsok: Ha nincs otthon tojas akkor is meglehet a tolteleket csinalni, ha levelbe van tekerve, nem megy szet. En azert fozom meg felig a rizst mert ettem en mar olyan tolteleket, mint a beton olyan volt. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Kondorosi Judit Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |