| Töltött pulykarolád gyümölcsökkel receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg pulykamell 1 db tojás gyömbér 5 dkg vaj só törött bors 1 dl olaj 5 dkg aszalt barack 5 dkg mazsola 5 dkg aszalt szilva 5 dkg narancshéj 5 dkg dió 1/2 dl konyak 10 dkg sült alma 1 db narancs A körethez: 20 dkg diós barnarizs Elkészítés: A pulykamellet nyitott szeleteléssel felvágjuk, s megklopfoljuk. Borsozzuk, sózzuk. A töltelékhez az aszalt barackot és szilvát megmossuk, felvágjuk kisebb kockára. A hús egy részét ledaráljuk. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket, a durvára vágott diót, a felütött tojást, sót és ételízesítőt. Jól összedolgozzuk, s betöltjük a szeletekbe. A hússzelet két szélét behajtjuk, s feltekerjük. Alufóliába szorosan betekerjük, s felhevített olívaolajban megsütjük (süthetjük sütőben is). A barnarizs úgy főzzük, mint a tésztát. 30-35 perc főzési időt igényel. Ha megpuhult, leszűrjük, s dióval összekeverjük. Kivajazott formába betöltjük, így formázzuk tálaláshoz. Köretként sült almát és narancskarikát kínálunk még mellé, melyet vajban sütünk meg. A rizst a tálra borítjuk. Felrakjuk a sült gyümölcskarikákat. A húst kicsomagoljuk a fóliából, rézsútosan felvágjuk, és a köret mellé helyezzük. Mentalevéllel, friss fűszerekkel megdíszítjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |