| töltött pisztráng, több szósszal receptHalas ételek Hozzávalók: Egy szép nagyobb db. pisztráng (természetesen ízlés szerint más hal is lehet) 2 db zsemle,20 dkg darált sonka, 1 egész tojás, pirított fenyőmag (csapott evőkanálnyi), só, őrölt fehér bors, petrezselyem . A tejben áztatott és kinyomkodott zsemléket összekeverjük a többi hozzávalókkal éa a hal belsejéba töltjük. Kívülről a halat írdaljuk, sózzuk és 1/2 zsemlére állítva, sütőben sütjük. (A sütési idő a hal nagyságától függ, kb 20 perc) Kapros szósz: 1 pohár joghurtot kikeverünk 1 egész reszelt, édeskés almával, borsozzuk. Paradicsomos szósz: olivaolajon fonnyasztunk 2-3 gerezd tört fokhagymát, póréhagymát és felengedjük sűrített paradicsomlével.(Olasz gyártmányú a legjobb, mert nem tartalmaz tartósítószert), végül apróra vágott petrezselymet teszünk bele. Jó étvágyat kíván Mamácska Elkészítés: Bocs, egy sorral feljebb írtam az elkészítést. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 400 kcal Zsírtartalom: kevés gramm A receptet beküldte: mamácska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |