| Töltött padlizsán marhahússal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg padlizsán 20 dkg marhahús 5 dkg rizs 2 fej vöröshagyma 25 dkg paradicsom 20 dkg gomba 10 dkg reszelt ementáli sajt 2 dl tejföl só, bors, csipet cukor 1 kiskanál fokhagymapor 1 teáskanál pirospaprika 1 csipet őrölt köménymag 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem 1,25 dl húsleves 1 evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál paradicsompüré Elkészítés: A padlizsánt hosszan kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A kikapart darabokat apróra felkockázzuk. A húst apró koskár vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát, és a kockáravágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket, hozzáadjuk a húst és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba öntjül. A két töltött padlizsánt leöntjük a húsleveslével és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon sütjük 40 percig. Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 2988 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |