| Töltött burgonyaladik bolognai módra receptHúsételek Hozzávalók: A sütőforma előkészítéséhez: 1 ek vaj A burgonyaladikhoz: 8 közepes db burgonya 20 dkg darált sertéshús 1 kávéskanál köménymag 2 db babérlevél (kisebb) 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma fűszerpaprika ízlés szerint fehérbors ízlés szerint oregánó ízlés szerint só ízlés szerint 1 teáskanál cukor (szükség szerint) 20 dkg konzerv paradicsom (hámozott) 2 ek napraforgó olaj A tetejére: 10 dkg trappista sajt (reszelt) 1 db tojássárgája Elkészítés: A burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregano), és egy csipetnyi cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg. A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük. A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a ladikokat. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a ladikokat, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még. sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |