| Töltött burgonya csípős pürével receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10 nagy szem burgonya, 4 db piros hegyes csemegepaprika, 2 db chili paprika, 3 dl habtejszín, 5 dkg teavaj, Ízlés szerint: csemege és csípős fűszerpaprika (vagy paprikakrém), őrölt fekete bors. A díszítéshez: zöld fűszernövények. Elkészítés: Elkészítésekor előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A burgonyát megmossuk, tepsibe tesszük és kb. 40 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és félre tesszük. Ha kissé Ha kicsit lehűlt, levágjuk a burgonyák tetejét és kikaparjuk a belsejüket, majd a burgonyákat meleg helyen pihentetjük. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya héja ne sérüljön meg. Megtisztítjuk a paprikát és a csilipaprikát, eltávolítjuk el a magokat, majd az egészet kockára daraboljuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet pépesítjük botmixerrel, de közben ízlés szerint ízesítjük sóval, és őrölt borssal. Ha kész a tejszínes pürét a tűzhelyen felforraljuk, majd lehúzva a tűzről és hozzáadjuk a burgonyák kikapart belsejét, villával szétnyomkodjuk, majd alaposan átkevergetjük. Ezután megízlelve utánaízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és chili paprikaporral és beállítjuk a csípősséget is. Mindent összekeverünk, majd a kész pépet a kivájt burgonyákba töltjük. Ha kész vajdarabokat teszünk a töltelék tetejére és megszórjuk vágott fűszernövényekkel. Tanácsok: Aki szereti az erősen csípős ízeket, az tegyen bele több chilipaprikát. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |