Tutireceptek.hu fejléc

Burgonya Pékné módra recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
75 dkg héjában fõtt burgonya, 40 dkg vöröshagyma, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágom és egészen kis lángon kevergetve, zsírját kisütöm. Egy kisebb tepsit kevés szalonnazsírral kikenek, majd a meghámozott és vékonyra karikázott fõtt burgonyát elterítem benne. A megtisztított és ugyancsak karikákra vagdalt vöröshagymát elosztom a burgonya tetején, majd rászórom a szalonnapörcöt és rálocsolom a kisült szalonnazsírt. Fedetlenül teszem be az elõmelegített forró sütõbe és addig pirítom, amíg a tetején lévõ hagyma színesedni nem kezd.

Tanácsok:
Sült csülökhöz a legfinomabb!


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos burgonya leves » Burgonya fánkocska » Csőtészta római módra » Pacal brazil módra
» Láva burgonya » Fogyis túró Törpi módra » Padlizsán keleti módra » Halleves horvát módra
» Lángos mokuskalany módra » Túrófánk tünkány módra » Töltött burgonya tojással » Máglyarakás Anikó módra
» Burgonyás sós pite » Káposztás burgonyafelfújt » Sertéscsülök pékné módra » Tavaszi burgonya vacsora


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.