| Tökös rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 80 dkg spárgatök, 1 csomag kapor, 6 dkg vaj, 1 csomag réteslap, fél citrom, őrölt fehérbors, 5 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: A tököt meghámozzuk,hosszában kettévágjuk,magházát evőkanál segítségével kikaparjuk,majd legyaluljuk,kissé megsózzuk,néhány percig állni hagyjuk,ezt követően levét kinyomkodjuk.Kicsit nedves ruhaszalvétán kiterítjük a réteslapot-célszerű két lapot egymás tetejére tenni-és néhány csepp olvasztottvajat csurgatunk rá.Meghintjük zsemlemorzsával és a lapok egyik szélén henger alakúra formázva, elosztjuk az előkészített tököt,finomra vágott kaporral,őrölt borsal meghintjük,néhány csepp citromlével meglocsoljuk,és a szalvéta segítségével szorosan felgöngyöljük.Vajjal kent tepsibe helyezzük,tetejét is olvasztott vajjal megkenjük,mielőtt a közepesen forró sütőbe tesszük.150-160 C fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük.Azonnal tálaljuk,de hidegen is kitűnő. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |