| Diós-hagymás céklasaláta receptLevesek Hozzávalók: 80 dkg cékla 10 dkg lilahagyma 20 dkg savanykás alma 10 dkg spenót 10 dkg dió 6 evőkanál borecet 10 evőkanál olívaolaj 1-1 mokkáskanál só, porcukor 1 kávéskanál köménymag bors Elkészítés: Az alaposan megsikált céklát a köménymaggal és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük (kuktában gyorsabb). Egy mélyebb tálban a sót, a porcukrot oldódásig keverjük a borecetben, apránként hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint borsozzuk. (A vinaigrette mártás készítésénél fontos a sorrend, mert a só és a cukor nem oldódik az olajban.) A karikára vágott hagymát a mártásba forgatjuk, lefedjük. 6-8 szép szem kivételével durvára vágjuk a diót. A leszűrt céklát meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A meghámozott almát is kockákra vágjuk, és a céklával, az aprított dióval együtt a hagymás mártáshoz adjuk. A megtisztított, megmosott spenótot szárazra törölgetjük, egy lapos tálra terítjük, ráhalmozzuk a salátát és a félretett diószemekkel díszítjük. Tanácsok: Különleges előétel; vajas pirítóssal kínálhatjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |