| Tárkonyos zúzaragu leves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg zúza 1 szál petrezselyem 2 szál sárgarépa 0,5 karalábé 1 kis fej vöröshagyma 1 db babérlevél 1 citrom 2 db leveskocka (tyúkhús) só 1 dl főzőtejszín 1 ek liszt (púpozott) 1kk szárított tárkony 2 ek olaj Elkészítés: A zúzát alapos tisztítás után vágjuk 2 cm-es darabokra, és kb. 2 l vízben tegyük fel főni. Dobjuk bele a leveskockákat, 1 citromot felszeletelve és a babérleveleket. Míg fő a zúza, tisztítsuk meg a zöldségeket, és karikázzuk fel. Egy kisebb lábasba öntsünk 2 evőkanál olajat, amiben megdinszteljük a lecsepegtetett zöldségeket. Amikor a zúza félig elkészült, adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket, és a tárkonyt. Időközben készítsük el a habarást: a 1 púpozott evőkanál lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel. Ha a zöldségek már majdnem megfőttek, óvatosan öntsük a leveshez a habarást, nehogy csomós legyen. Pótoljuk az elpárolgott vizet és ezután még kb. 10 percig főzzük az ételt. Közben lehet még ízesíteni, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével. Tálalás előtt a szétfőtt citromokat szedjük ki, majd a tányérba mert levest locsoljuk meg egy kevés tejföllel, és díszítsük citromkarikával, petrezselyemmel. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |